latinica  ћирилица
Неки нови Бродвеј
Документарни филм
Неки нови Бродвеј
--:--
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Неки нови Бродвеј

Из продукције Радио Телевизије Републике Српске долази нови дугометражни документарни филм "Неки нови Бродвеј".
Радња филма прати шест младих особа са Дауновим синдромом који, савладавајући бројне препреке, постају први полазници школе глуме на овим просторима, истовремено рушећи предрасуде и баријере о могућностима и способностима особа  са Дауновим синдромом.
Ово је први дугометражни филм из Босне и Херцеговине који се бави проблемом социјалне рехабилитације особа са Дауновим синдромом старијим од 18 година.
Филм је сниман на више локација у Републици Српској и региону, а рађен је у сарадњи са "Даун синдром центром" из Бањалуке.Сценарио и режију потписује Денис Бојић, режисер награђиваних филмова "Дјеца" и "Лица Лафоре", а остатак филмске екипе чине монтажер Огњен Богдановић, директор фотографије Славиша Бранковић, сниматељ Дејан Рачић, асистент сниматеља Милорад Рајлић, асистент режије Давид Јелић, сниматељи тона Душко Јовановић , Александар Влајић , Предраг Ђорда, Срђан Радаковић , Жељко Каламанда, расвјета Душко Лазић,тонска обрада Владимир Владетић, графичка обрада Огњен Радмило, продуцент Филип Млађеновић. Музику за филм компоновали су Давид Мастикоса и Асмир Јакуповић.

 

Редакција: Посебне емисије

17/06/2021 | 14:17
"Неки нови Бродвеј", режисера Дениса Бојића, у Народном позоришту Републике Српске