latinica  ћирилица
23/09/2021 |  12:06 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Агромакс и Максима златни у Новом Саду

Производи Агромакс Ц 10w-30 и Максима Е 9 Рафинерије уља Модрича, добили су највиша признања на оцјени квалитета на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.
Агромакс награда (Фото: Агромакс) -
Агромакс награда (Фото: Агромакс)

Производи су освојили двије велике златне медаље, титулу шампиона у категорији за моторна уља и мазива за производ Агромакс, као и Повељу Новосадског сајма за врхунски квалитет моторних уља.

Признања за најбоље преузео је Бранко Деспотовић, руководилац сектора развоја, испитивања и квалитета производа Рафинерија уља Модрича који је са задовољством истакао да "награде од реномиране институције каква је Новосадски сајам представљају потврду квалитета производа и повјерење купаца".

Квалитетом против конкуренције то је синтагма којом се креће пословна политика Рафинерије уља Модрича која ће ове године испунити свој план производње од 15.000 тона готових производа.

- А тамо гдје је тражен квалитет тамо су и производи Рафинерије уља Модрича - истиче Деспотовић те каже да су "производи заступљени на тржиштима Европске Уније, Русије, Блиског Истока, на Афричком континенту и Вијетнаму гдје се продају уља за бродске моторе".

Додјела признања је организована у Конгресном центру "Мастер" Новосадског сајма уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мјера.

 

О награђеним производима:
Агромакс Ц САЕ 10W-30, је висококвалитетно универзално тракторско уље, намијењено за подмазивање трактора и остале пољопривредне механизације. Примјењује се за подмазивања мотора, зупчастих преносника, хидраулике и мокрих кочница пољопривредне механизације. Препоручује се за примјену у пољопривредној механизацији марке ЦАСЕ као и механизације других произвођача код којих се препоручује наведена вискозитетна градација.

Максима Е9 САЕ 10W-40, је потпуно синтетичко моторно уље из групе СХПД уља која показују веома висок перформансни ниво. Намјењено је за подмазивање савремених мотора комерцијалних возила који испуњавају захтјеве стандарда о емисији издувних гасова ЕУРО 4, ЕУРО 5 и ЕУРО 6 са смањеном количином САПС-а (сулфатни пепео, сумпор, фосфор). Нарочито је погодно за подмазивање возила са ЕГР мотором или СЦР системом, са/без ДПФ филтера. Поред тога, препоручује се за грађевинску, рударску и пољопривредну механизацију, као и за сва друга возила код којих се захтијева квалитетни ниво АЦЕА Е9.