latinica  ћирилица
13/10/2021 |  19:50 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

ОФК Београд побједник 11. меморијалног турнира "Др Милан Јелић"

Фудбалски клуб "ОФК Београд" побједник је меморијалног фудбалског турнира "Др Милан Јелић" у Модричи.
ОФК Београд - Фото: РТРС
ОФК БеоградФото: РТРС

Турнир се организује у знак сјећања на некадашњег предсједника Републике Српске и предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Милана Јелића.

ОФК Београд је успјешнијим извођењем једанаестераца у финалу одиграном вечерас на стадиону "Др Милан Јелић" савладао београдску екипу Црвена звезда.

Треће мјесто освојила је екипа Љубића из Прњавора.

Пехар у трајно власништво фудбалерима ОФК Београда, побједницима турнира и 2017. године, уручио је предсједник клуба Алфа Модрича Петар Јелић, а прелазни пехар начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

Радуловић је, затварајући манифестацију, рекао да је турнир велики догађај за Модричу, којим становници и спортисти из ове општине, Републике Српске, БиХ и земаља у окружењу сваке године одају пошту Милану Јелићу за све што је учинио за спорт, посебно младе.

За најбољег играча турнира проглашен је Богдан Мојсиловић из побједничког клуба, најбољи голман је Вук Андријевић из Црвене звезде, а највише голова постигао је Милош Мишић из прњавортског Љубића.

На турниру су наступиле кадетске селекције 12 фудбалских клубова - Црвена звезда, Бродарац и ОФК Београд из Београда и Фудбалски клуб Петрика из Новог Сада, затим НК Граничар из Жупање у Хрватској, из Федерације БиХ НК Звијезда из Градачца, Братство из Грачанице, те клубови из Републике Српске Текстилац из Дервенте, Љубић из Прњавора, Слога из Добоја, Звијезда-09 из Етно-села Станишићи у Бијељини и домаћина фудбалског клуба Модрича.

Дводневни, међународни турнир организовао је фудбалски клуб Алфа Модрича на стадиону који носи име Милана Јелића, бившег предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ.