latinica  ћирилица
13/10/2021 |  22:17 ⇒ 22:49 | Аутор: РТРС

Додик: Цијене гаса и струје остају исте (ВИДЕО)

Цијена струје и гаса у Републици Српској остају исте, поручио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у нашој емисији Телеринг.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

- Откада сам на власти говоре како ће се приватизовати Електропривреда Републике Српске, што апсолутно није тачно - нагласио је Додик.

Истакао је да економија Српске и поред бројних потешкоћа постиже све боље резултате.

- Најбољи показатељ је покривеност увоза извозом, који износи 80 одсто. Када смо ми дошли на власт био је 34 одсто. Али не замјерамо ми на томе СДС-у и ПДП-у који су тада били на власти, јер тек се изашло из рата. Било је све распаднуто, али успјели смо да успоставимо систем који даје неке резултате, а 2005. године када смо дошли на власт укупан домаћи производ је био 4,2 милијарди КМ, данас је преко 12 милијарди, и то без инфлације - нагласио је Додик.

Додик додаје да у овом тренутку Република Српска има највећи број запослених икада, а то је 275.358 лица који имају запослење.

- Имамо и највећи број пензионера, што никада није било. У околностима гдје је готово идентичан број запослених и пензионера, одржавамо пензиони систем, буџет, и растемо у сваком сегменту - истакао је Додик.