latinica  ћирилица
18/10/2021 |  07:13 ⇒ 08:58 | Аутор: СРНА

Српској амбасади у Берну упућене пријетње у вези са Косметом

Амбасади Србије у Швајцарској мејлом је упућена електронска порука у којој се пријети том дипломатском представништву, али и руководству Србије.
Амбасада Србије у Швајцарској (Фото: serbinfo.ch) -
Амбасада Србије у Швајцарској (Фото: serbinfo.ch)

Амбасадор Србије у Берну Горан Брадић пријавио је случај надлежним органима и затражио појачан надзор за сва тридипломатско-конзуларна представиштва Србије у Швајцарској - у Берну, Цириху и Женеви, потврђено је Танјугу у Амбасади Србије.

Брадић је затражио и да полиција обавијести Амбасаду да ли је успјела да пронађе адресу или мобилни телефон са којег је послат мејл.

Од пошиљаоца Дениса Краснићија синоћ је на мејл Амбасаде Србије стигла пријетећа порука насловљена са "Проклета ђубрад, српски народ" написана на њемачком језику, уз бројне граматичке грешке.

- Ако и даље будете покушавали да нападате полицију на Јарињу код Сјеверне Митровице и све даље негативно, онда ћете видјети шта ће да се деси и са ким сада имате посла...ја ћу гледати да у наредних 48 сати пошаљем бомбу-писмо коју ћу сам направити и да Вас у Берну и ваше претпостављене у Београду, сваког посебно убијем бомбом, ви ратнички расположени -  пише у имејлу