latinica  ћирилица
18/10/2021 |  07:18 ⇒ 07:49 | Аутор: СРНА

Селаковић: Срби показали мудрост и слогу

Побједа Српске листе на локалним изборима у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији показатељ је упорности, храбрости и несаломивости српског народа, али и недвосмислен израз повјерења у државу Србију, изјавио је министар спољних послова Србије Никола Селаковић.
Никола Селаковић - Фото: СРНА
Никола СелаковићФото: СРНА

Селаковић је у саопштењу истакао да је српски народ на Косову и Метохији показао још једном да је мудар и сложан када је најпотребније и да нема тог насиља и застрашивања које ће га поколебати у праведној борби за опстанак на светој српској земљи.

Он је изразио увјерење да ће Срби на Косову и Метохији наставити да једнако упорно бране и своје право на постојање и своја људска права и да ће Србија и даље да чини све да им у тој борби помогне.

- Весели се српски роде на Косову и Метохији, јер вријеме побједа је пред нама - поручио је Селаковић.

Кандидати Српске листе на јучерашњим локалним изборима на Косову и Метохији побиједили су у свих десет општина са српском већином, саопштила је ова листа.

Очекују се резултати и из других општина. Излазност је била 42,8 одсто, а највећа је у општинама на сјеверу, више од 60 одсто.