latinica  ћирилица
18/10/2021 |  13:20 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Комшић: Додик био против свих тачака, повукао витални интерес

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да је српски члан Предсједништва Милорад Додик на данашњој сједници био против свих тачака дневног реда и повукао је витални интерес на цијели сет.
Жељко Комшић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Жељко КомшићФото: www.predsjednistvobih.ba

Комшић је новинарима након сједнице рекао да није постигнут договор када је у питању уговор који би БиХ требала да потпише са Исламском заједницом у БиХ.

- Наш је циљ сагласност свих чланова Предсједништва о томе. Додик се противио томе, рекавши да нису исти уговори са све три религијске заједнице у БиХ, што је и логично - изјавио је Комшић.

Наводећи разлике уговора БиХ са Исламском заједницом у односу на оне потписане са Римокатоличком црквом и Српском православном црквом, Комшић је рекао да уговори са ове двије цркве имају карактер међудржавног споразума.

- Сједиште католичке цркве је у Ватикану, а Српске православне цркве у Београду. Сједиште Исламске заједнице у БиХ је у Сарајеву, и то се мора имати на уму - сматра Комшић и најављује да ће имати додатне консултације с Исламском заједницом.