latinica  ћирилица
18/10/2021 |  14:19 | Аутор: СРНА

Кошарац: Иванић је пјевао "неке друге пјесме" кад је Српску искључивао из свега

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да је зачуђен непримјереним реаговањем бившег члана Предсједништва БиХ Младена Иванића на довођење хармоникаша у зграду Предсједништва БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Зашто би било срамота запјевати било гдје, па и у згради Предсједништва БиХ? Можда је Иванићу сметало то што смо пјевали српске пјесме, а не енглеске или америчке - рекао је Кошарац Срни у осврту на Иванићев коментар данашњег догађаја у Предсједништву БиХ.

Кошарац је нагласио да је Иванић, док је био у Предсједништву БиХ, сасвим сигурно пјевао "неке друге пјесме", посебно када је Републику Српску искључивао из свега, па и из заједничке изјаве Предсједништва БиХ о европским интеграцијама.

- Иванић и данас, као почасни предсједник ПДП-а, рађе пјева неке стране хитове - упозорио је Кошарац.

Он је додао да ни Иванић, а ни његови политички партнери из Сарајева нису схватили кључну поруку хармонике у згради Предсједништва БиХ.

- Српски народ има обичај да каже – ко пјева, зло не мисли. То је била кључна порука хармонике у Предсједништву БиХ. То што Иванић то није схватио и што су реакције почасног предсједника ПДП-а исте као и Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, то је Иванићев проблем - поручио је Кошарац.

Коментаришући Иванићеву изјаву да није јасно на бази чега се Милорад Додик упушта у политичку авантуру, како је Иванић назвао Додикову намјеру да Републици Српској врати отете дејтонске надлежности, Кошарац је рекао да Иванић нема одговор на то питање јер му ништа не значи чињеница да Додикову политику подржава огромна већина грађана Републике Српске.

- Иванићу је очигледно битна само подршка дијела међународне заједнице, оних чију пјесму већ годинама пјева. Иванића није брига за интересе српског народа и Републике Српске - каже Кошарац.