latinica  ћирилица
19/10/2021 |  13:30 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Голићева у радној посјети Истанбулу

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, са сарадницима, започела је данас службену радну посјету Регионалној канцеларији Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Истанбулу.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Посјета је организована с циљем учвшћивања сарадње Министарства и УНДП и представља прилику да се добију практичне информације о реализацији пројеката Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ) и Зеленог климатског фонда (ГЦФ), у свјетлу кризе изазване пандемијом корона вируса.

Током посјете, Голићева ће се састати са Гердом Трогеманом, директором Регионалне канцеларије, Лором Алтингер, руководиоцем регионалног тима за природне ресурсе, климу и заштиту животне средине, као и са техничким експертима из области ублажавања и прилагођавања климатским промјенама и биодиверзитета.

- Посјета ће бити фокусирана на успостављање још боље и ефикасније везе са УНДП експертима који представљају директну везу са фондовима из којих се финансирају пројекти из области заштите животне средине и борбе против климатских промјена - нагласила је Сребренка Голић.