latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:29 ⇒ 17:10 | Аутор: Независне

Затвара се фабрика чипса у Лакташима

Компанија Пепсико /PepsiCo/ до краја ове године ће угасити сву производњу у својој фабрици чипса Марбо у Лакташима, потврђено је за Независне новине у овој компанији.
"Марбо" Лакташи (Фото:  Capital.ba) -
"Марбо" Лакташи (Фото: Capital.ba)

Како су навели производњу из Лакташа селе у општину Бачки Петровац у Србији, која ће постати регионални производни центар компаније Пепсико за подручје западног Балкана.

- Усљед нове пословне стратегије и организационе структуре, уз ефикасно управљање оперативним пословањем и позиционирањем компаније у циљу дугорочног раста, фабрика компаније Марбо д.о.о у Лакташима, код Бањалуке, биће реконструисана у централни дистрибутивни центар за цијело тржиште БиХ - рекли су у компанији Пепсико.

Додали су да ће ова компанија наставити са продајом и дистрибуцијом у БиХ, а сектори логистике и продаје, као и дио других административних функција остаће у Лакташима.

- Операције у БиХ ће подразумијевати 32 запослена у Лакташима, док ће осталих 124 добити отпремнине на основу социјалног програма - рекли су у овој компанији.

Истакли су и да ће сви запослени у Лакташима имати прилику да се пријаве за новоотворена и упражњена радна мјеста у Маглићу.

- Они ће имати и право на додатак за пресељење у складу са глобалном политиком. Оваква реорганизација се спроводи са циљем ефикаснијег руковођења ланцем снабдијевања и биће завршена до краја 2021. године - навели су у компанији Пепсико.