latinica  ћирилица
19/10/2021 |  16:51 ⇒ 16:59 | Аутор: СРНА

Сутра дефиле "Побједа слободе" поводом 77 година од ослобођења Београда

Полагањем вијенаца и цвијећа на Гробљу ослободилаца Београда сутра ће почети обиљежавање 77 година од ослобођења пријестонице Србије у Другом свјетском рату, а тим поводом биће одржан и меморијални дефиле "Побједа слободе".
Дани слободе у Београду 2021. -
Дани слободе у Београду 2021.

Одавање почасти ослободиоцима предвиђено је у 10.00 часова, док је почетак меморијалног дефилеа, који ће бити одржан од хотела "Москва" до Палате Албанија на Тргу Републике, планиран за 11.00 часова, саопштио је Градски секретаријат за информисање.

У дефилеу ће учествовати 30 питомаца, који ће носити реплике застава бригада које су ослободиле Београд, као и Заставни и Борбени вод Војске Србије, ратни ветерани, представници Савеза удружења бораца народноослободилачког рата /СУБНОР/ и града Београда, али и грађани.

Представници СУБНОРА-а у дефилеу ће корачати са сликама својих предака који су учествовали у борбама за ослобођење Београда у Другом свјетском рату.

На Тргу Републике, након дефилеа, биће одржан концерт "Наше приредбе" - Леонтина и пријатељи, а на истом мјесту у 18.00 часова наступиће и хор, оркестар и солисти Београдске опере, под диригентском палицом Дејана Савића.