latinica  ћирилица
19/10/2021 |  22:10 ⇒ 22:10 | Аутор: СРНА

Одређен притвор двојици чланова Беливуковог клана

Специјални суд одредио је вечерас притвор Сенаду Решовићу и Дејану Михајловићу, члановима организоване криминалне групе, осумњиченима за учешће у два убиства.
Специјални суд у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Специјални суд у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Решовић и Михајловић ухапшени су јуче као чланови организоване криминалне групе "Принципи" Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Притвор им је одређен због опасности од бјекства, да не би у кратком року поновили кривично дјело и због узнемирења јавности, саопштио је суд.

На ово рјешење они и њихови браниоци могу да изјаве жалбе кривичном ванпретресном вијећу суда у року од три дана, преносе београдски медији.

Обојица су осумњичена за кривична дјела злочиначко удружовање ради вршења кривичних дјела и тешка убиства, а на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал бранили су се ћутањем, речено је у тужилаштву.

Решовић се терети за убиство Николе Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе, а Михајловић за убиство Здравка Радојевића, за које је оптужоца против ове групе већ подигнута.

Они су, како се сумња, 10. августа прошле године отели Митића, којег су затим одвели у викендицу у Ритопеку и тамо га убили.

Осумњичени Дејан Михајловић се терети да је 10. новембра прошле године убио Здравка Радивојевића.

Беливуковој групи се сада на терет ставља укупно шест тешких убистава, од којих је за пет потврђена оптужница прошлог петка одлуком Специјалног суда.

Том оптужницом терети се укупно 30 припадника ове групе за пет тешких убистава, отмице, оружје, дрогу, силовање...