latinica  ћирилица
20/10/2021 |  11:09 ⇒ 11:58 | Аутор: СРНА

Дрецун: Бошњаци и Запад спремају дестабилизацију Српске

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун упозорио је да Бошњаци и њихови западни ментори спремају дестабилизацију Републике Српске, коју ће покушати да саплету у борби за враћање отетих надлежности.
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

Говорећи о стању у БиХ за Телевизију "Хепи", Дрецун је истакао да су Српској надлежности одузете на силу, због чега она сада покушава да их врати и суочава се са бројним изазовима.

- Међутим, јасно је да друга страна неће сједети скрштених руку. Зато ће покушати да изазове дестабилизацију у Републици Српској. Могуће је и да ће покушати са припремом неке "обојене револуције" - сматра Дрецун.

Према његовим ријечима, дио те борбе против Републике Српске је и бошњачка кампања о наводној геноцидности Срба и Српске.

- У томе предњачи лидер СДА Бакир Изетбеговић, који води гебелсовску пропаганду и хиљаду пута понавља лажи како би покушао да их претвори у истину. Он прича о геноцидности Срба, а не помиње осам хиљада убијених Срба у Сарајеву. То није чудно, јер сви знамо какво је место за Србе било планирано у "Исламској декларацији" Бакировог оца Алије Изетбеговића - нагласио је Дрецун.

Он сматра да лажи лидера СДА пролазе на Западу само због њиховог сучељавања са Русима на Балкану, због чега и жмуре на разне ствари, па и на присуство исламских терориста у Федерацији БиХ.

- Погледајте на шта лични данашње Сарајево и шта се дешава у другим подручјима ФБиХ, попут Влашића, гдје долазе они који се враћају са /страних/ ратишта - каже Дрецун који је и посланик Српске напредне странке.