latinica  ћирилица
20/10/2021 |  11:44 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Посебна сједница Парламента Српске - гласање

У Бањалуци је у току посебна сједница Народне скупштие Републике Српске на којој посланици разматрају ситуацију у вези с испорукама кисеоника јавним здравственим установа у Српској и закон о лијековима и медицинским средствима, по хитном поступку.
НСРС - пренос уживо - Фото: РТРС
НСРС - пренос уживоФото: РТРС

Пренос засједања можете пратити на РТРС плус и нашем порталу.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је приоритет Владе Републике Српске да обезбиједи довољне количине кисеоника за пацијенте у Српској да би се сачували животи.

Вишковић је рекао и да Влада Српске у процесу враћања пренесених надлежности не жели направити ниједан проблем било коме, те истакао да Република Српска прво иде у сферу одбране, судства, тужилаштва и, условно речено, опорезивања.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да налази кисеоника који су узети у здравственим установама у Српској одговарају стандардима европске фармакопеје.

Посланик СНСД-а Владо Ђајић рекао је да је потребно хитно наћи рјешење за снабдијевање здравствених установа кисеоником за лијечење пацијената и да је онај који је кориштен био апсолутно исправан.

--------------

Након проблема са Агенцијом за лијекове БиХ, Српска је на прагу да формира своју агенцију за лијекове и медицинска стредства.