latinica  ћирилица
20/10/2021 |  12:56 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Тешко повјеровати у добре намјере Џаферовићеве посјете

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је Срни да је, ако се узму у обзир досадашња реторика бошњачког члана Предсједништва Шефика Џаферовића, као и његова ратна прошлост, тешко повјеровати у његове добре намјере у посјети овом граду.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- Сматрам да градоначелник Љубиша Петровић није у потпуности свјестан ширих политичких процеса у овој земљи, тако да је изманипулисан и пристао је да одигра улогу коју му је намијенила сарајевска политика, што није добро за наш град - указао је Ђурђевић.

Он је напоменуо да све националне заједнице у Бијељини раде и живе уважавајући једне друге и сарађујући на свим кључним стратешким питањима.

- Ово је град отворен за све људе, одувијек био и надамо се да ће такав и остати - рекао је Ђурђевић.

Поводом најаве данашњег састанка Петровића са Џаферовићем јуче су се огласили и ветерани из "Гарде Пантери", који су тражили да буде отказан јер, како су истакли, за њих он представља провокацију и вријеђа их.

Из Предсједништва БиХ најављено је да ће Џаферовић данас боравити у Бијељини, гдје ће се састати са градоначелником Љубишом Петровићем, а потом и са делегацијама бијељинског и Меџлиса Исламске заједнице Јања.