latinica  ћирилица
20/10/2021 |  13:52 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Ђајић: Хитно наћи рјешење за снабдијевање кисеоником

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Владо Ђајић рекао је данас у Народној скупштини Републике Српске да је потребно хитно наћи рјешење за снабдијевање здравствених установа кисеоником за лијечење пацијената и да је онај који је кориштен био апсолутно исправан.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

- Афера кисеоник је неутемељена и оркестрирана, те представља напад на здравствени систем Републике Српске и сигурно је да се нигдје не наводи да је ријеч о техничком кисеонику. То желе они који скупљају јефтине политичке поене. Тешко је рећи било шта након оптужби да су здравствени радници монструми, иако се зна да све раде како би спасили животе људи - рекао је Ђајић.

Он је током расправе о стању у вези са испоруком кисеоника јавним здравственим установа у Српској, као и о Приједлогу закона о лијековима и медицинским средствима по хитном поступку, нагласио да ће љекари и даље све учинити како би спасили људске животе, без обзира што их неки неаргументовано нападају.

- Страшно је шта су доживјели пацијенти и њихове породице због нечијих политичких амбиција које немају одговорност. Поносно могу да кажем да су медицински радници хероји, а ови који нас нападају не знам шта су. Универзитетски клинички центар Републике Српске је регионални лидер у здравственом збрињавану грађана, што су потврдиле и међународне институције - тврди Ђајић.