latinica  ћирилица
20/10/2021 |  18:40 ⇒ 19:16 | Аутор: РТРС

Додик: Посјета Џаферовића Бијељини показује на који начин се окупљају пробосанске снаге (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данашња посјета бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића Бијељини и састанак са градоначелником Љубишом Петровићем најбоље показују на који начин се окупљају пробосанске снаге.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик каже да није спорно да Џаферовић посјети бошњачку заједницу, али је да нова пракса имати такво гостопримство приликом доласка у локалну заједницу.

Додик истиче да је Џаферовић, као свједок злочина над Србима из Возуће, био дужан да их спријечи и пријави, али да то није урадио.

Додаје да је Џаферовић тада био начелник полиције у Зеници и да постоји записник те полиције у коме се каже да га је зауставила група муџахедина који су испред њега одсјекли главе српским војницима, а да он на то није ни реаговао нити пријавио.

- Несумњиво да кривица постоји и сада се постављња морално питање да ли је могуће да неко ко представља Бијељину у локалном смислу на овај начин се подсмијава и до краја сахрањује могућу одговорност Џаферовића за то што је учинио -рекао је Додик.