latinica  ћирилица
20/10/2021 |  18:42 ⇒ 21/10/2021 | 08:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски хорор филм "Вампир" од сутра у биоскопима (ВИДЕО)

Свечана премијера српског хорор филма "Вампир" у њемачко-британској копродукцији, према сценарију и режији главног глумца Бранка Томовића, биће одржана сутра у Комбанк дворани.
Српски хорор филм "Вампир" - Фото: Screenshot/YouTube
Српски хорор филм "Вампир"Фото: Screenshot/YouTube

Специјална пројекција овог остварења приказана је данас за медије, а мистериозна прича према оригиналном сценарију аутора, прати судбину протагонисте Арнаута који долази у релативно пусто село у Србији да се притаји неко вријеме.

Доста касније у филму се сазнаје да је заправо присуствовао злочину у Лондону и као свjедок је идеална мета починиоца, те је бјекство из земље било једино рјешење.

На позив необичне жене Весне која крије неку тајну, долази у то удаљено село у Србији да се брине о гробљу гдје му је обезбијеђен смјештај.

Али, ова хорор прича даље се одвија у правцу сна и јаве, гдје готово да не постоји граница између стварности и фантазије.

Јунак почиње да има кошмаре на које утиче застрашујућа баба Драга која га води на мрачну страну из које не може лако да се извуче.

Комплетан аутор филма Бранко Томовић - главни глумац, сценариста, ко-продуцент и редитељ, означио је свој режисерски првенац као - први српски арт хорор филм.

- Када сам писао сценарио, заправо нисам главну улогу намијенио себи. Ипак, како су одмицале припреме за снимање, схватио сам да бих ја био најбољи избор, јер је одлучено да се снима у Србији - открио је Томовић, глумац са запаженом иностраном каријером.

У сабласној улози баба Драге појављује се чувена глумица и одавно књижевница Ева Рас, којој је ово прва улога у хорор филму.

- Морам открити да, не само да у каријери до сада никада нисам играла у оваквом жанру, него сам данас први пут у животу гледала хорор филм - рекла је позната глумица након специјалне пројекције “Вампира“.

Она је похвалила Бранка Томовића да је сјајан као глумачки партнер, а истовремено се одлично снашао и као редитељ дебитант.

Оцијенила је “Вампира“ као високо софистициран умјетнички филм, који апсолутно задовољава све критеријуме, док је у свом опусу углавном играла више “прави живот и натурализам“ током 60 година каријере.

Млађе колеге Горица Регодић и Јоаким Тасић имају значајне улоге у филму, а да ли су негативци или позитивци, остаје публици да открије на премијери сутра увече.

Ускоро “Вампир“ као копродукција Србије, Њемачке и Велике Британије, путује на фестивале по Италији - у Трст и Равену, а у преговорима су за многе друге фестивале и свјетска тржишта.

Бранко Томовић је српски глумац који је рођен у Њемачкој, а дипломирао је глуму на престижном “Ли Стразберг Институту за позориште и филм“ у Њујорку.

Присутан је на малом и великом екрану у свјетским оквирима од 1998. године, када је кренуо да гради каријеру у њемачким, британским и америчким остварењима.