latinica  ћирилица
20/10/2021 |  19:01 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Опредијељеност ка даљем унапређењу укупних односа (ВИДЕО)

Институционална сарадња Пољске и Републике Српске развија се у добром правцу и постоји обострана опредијељеност ка даљем унапређењу укупних односа, оцијењено је на састанку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и државног секретара у Министарству спољних послова Пољске Шимоном Шинковским.
Цвијановић-Шинковски - Фото: РТРС
Цвијановић-ШинковскиФото: РТРС

Предсједница Републике Српске борави у дводневној званичној посјети Пољској.

Раније данас, предсједница Цвијановић се састала са предсједником Сејма, доњег дома пољског Парламента, Елжбјетом Витек са којом је разговарала о могућностима додатног јачања институционалних веза између Српске и Пољске, али и стварању услова за унапређење различитих видова сарадње.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Републике Српске разговарала је и са државним секретаром у Министарству фондова и регионалне политике Пољске Малгожатом Јаросињском Јединак, а на састанку је посебно апострофирана интензивна сарадња Српске и неколико пољских војводстава у различитим областима, те изражена опредијељеност ка даљем унапређењу односа.

Јачање економске сарадње и чвршће повезивање привредника из Пољске и Републике Српске биле су главне теме састанка предсједнице Српске са предсједником Балканско–пољске Привредне коморе Анџејом Зарајчиком.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)