latinica  ћирилица
22/10/2021 |  16:50 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Осуђен на 14 година затвора за убиство оца

Далибору Јовичевићу /35/ из Брчког Апелациони суд изрекао је казну затвора од 14 година за убиство његовог оца Славка у фебруару прошле године у мјесту Брезово Поље, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Овом пресудом смањена му је првобитна казна за двије године јер Апелациони суд није нашао свирепост при убиству.

Тужилаштво дистрикта доказало је кривицу Далибора Јовичевића и оптужило га да је на свиреп начин убио свог оца између 11. и 12. фебруара прошле године у Брезовом Пољу - Ново Насеље.

Према наводима оптужнице, Јовичевић је, док су били у кући, аутоматском пушком више пута ударио у главу оца Славка, усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт.

Тужилаштво је на суђењу пред Основним судом успјело да докаже да је убиство Славка Јовичевића почињено на свиреп начин, па је Далибор Јовичевић првостепеном пресудом и осуђен за свирепо убиство на затвор од 16 година. Истовремено, је ослобођен оптужбе за кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Одлучујући по жалби одбране, Апелациони суд дистрикта, не налазећи свирепост при извршењу кривичног дјела, измијенио је првостепену пресуду у правној квалификацији кривичног дјела правоснажно осудивши Јовичевића за убиствона казну затвора од 14 година, наведено је у саопштењу.