latinica  ћирилица
23/10/2021 |  14:02 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Брчко: У пожару смртно страдало шест лица (ВИДЕО)

У пожару који је избио јутрос у кући у брчанском насељу Суљагића сокак, страдало је шест лица. Спасено је осам лица, међу којима је шесторо дјеце. Сви повријеђени хоспитализовани су у Болници Брчко.
Пожар у Брчком - Фото: РТРС
Пожар у БрчкомФото: РТРС

На лице мјеста по дојави су изашли и ватрогасци и полиција. У пожару су страдале породице Бошњак и Салиховић.

У Општој болници Брчко, збринуто је осам лица, која су повријеђена у пожару. Једно лице са тежом клиничком сликом упућено је у Клинички центар Тузла.

- У јутарњим сатима, довезено је осам повријеђних особа, који су страдали у пожару, с тим што је једно са лакшим опеокотинама хоспитализовано на нашем одјељењу, затим једно је враћено кући. Петоро дјеце је хоспитализовано у брчнаској Болници, а једно је упућено у Клинички центар Универзитета у Тузли - навео је дежурни љекар Опште болнице Брчко Фикрет Хелаћ.

Узрок пожара се још утврђује. Сумња се да су повреде и смртни исходи резултат тровања угљен моноксидом.

- На лице мјеста је изашао и противпожарни инспектор, те се утврђују све околности, под којима се наведени догађај десио. Досадашњним активности, утврђено је да има настрадалих лица - додала је портпаролка Полиције дистрикта Брчко Џевида Хукичевић.

Поводом трагичне смрти шесторо становника дистрикта Брчко, породицама и пријатељима несрећно преминулих телеграм саучешћа, упутио је и градоначелник Есед Кадрић, као и предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић.